Klassisk och smakrik pan bagnat med grönsaker
- AvRedaktionen
Pan bagnat är en mättande klassiker fullproppad av nyttigheter. Mackan innehåller paprikor, zucchini, ägg, kronärtskockor och basilika. Bra som mellanmål och lättare måltid!
4-6 portioner
Du behöver:
1 stort surdegsbröd
1 burk inlagda paprikor
1 zucchini, tunt skivad
Salt och svartpeppar
4 hårdkokta ägg, skalade och halverade
10 inlagda kronärtskockshjärtan, strimlade
10 basilikablad
Gör så här:
- Vänd ner den tunt skurna zucchinin tillsammans med de paprikorna i en skål så allt täcks av paprikornas lag.
- Dela brödet på längden, utan att skära helt igenom, och fläk upp det.
- Skrapa bort lite av brödets innanmäte (spara till fyllning i t ex köttbullar).
- Lägg på ägg, toppa med kronärtskocka och paprikaröran, lägg på locket.
- Slå in brödet i plastfolie, lägg på en skärbräda och något tungt på den.
- Lägg in i kylen tills nästa dag.
Av: Camilla Perez
Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency