Kladdkaka med ostbågar
- AvRedaktionen
Fira ostbågens dag, eller National Cheese Doodle Day, med en smaskig kladdkaka med ostbågar! Kladdkakan är toppad med chokladdoppade ostbågar. Eller säger du ostkrokar?
Du behöver:
120 g smör
60 g mörk choklad
60 g ljus choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
Topping:
400 g mjölkchoklad
ca 1/2 påse OLW Cheez Doodles
Gör så här:
- Smält smöret i en stor kastrull, ta av från plattan och smält ner chokladen.
- Rör i socker, vaniljsocker och äggen.
- Sikta i mjöl, salt och kakao och rör till en jämn smet.
- Grädda i en bakplåtspapperklädd form, 24 cm i diameter, i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kallna.
- Smält mjölkchokladen och blanda i ostbågarna, och häll toppingen över den kalla kakan.
- Ställ i kylen en stund så att chokladen stelnar.
Recept: Maria Culha på Orkla Confectionery & Snacks.