Karibisk lax med hetta

  • AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Lax med smak av chili och ingefära.

 

4–6 personer

Tid: 40 minuter

 

Lite rom gör laxen extra smakrik och saftig.

 

800 g hel laxsida med skinn

2 tsk kryddpepparkorn

1/2 röd färsk chili (urkärnad och finhackad)

1/2 färsk ingefära (finriven)

2 tsk paprikapulver

2 tsk cayennepeppar

2 tsk muscovadosocker

2 tsk flingsalt

saften från 1 lime

2–3 msk mörk rom

 

Lägg laxen i en oljad gratängform eller långpanna med köttsidan uppåt. Stöt kryddpeppar i en mortel och blanda med chili, ingefära, paprikapulver, cayennepeppar, socker, salt och limesaft. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Droppa försiktigt över spriten. Stek laxen hel i mitten av ugnen på 175° i 15–20 minuter.