Karamelliserade päron med glass
- AvGitte Heidi Rasmussen
En god dessert behöver inte vara avancerad! Karamelliserade päron med glass är efterrätten som aldrig går fel!
Karamelliserade päron med glass
Vinterns vackraste dessert!
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 stora päron
1 dl socker
2 tsk smör
4 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4 dl vaniljglass
Gör så här:
- Skölj och halvera päronen och kärna ur. Bred ut sockret i en liten stekpanna. Smält sockret på hög värme i 1 minut, sänk till medelvärme och låt sockret smälta sakta. Tillsätt smör, sirap och vaniljsocker och låt tjockna till en mjuk kolasås.
- Lägg päronen med snittsidan nedåt i kolan, stek i 3–4 minuter.
- Lägg upp päronen på tallrikar och toppa med en kula glass och lite kolasås från pannan.
Foto: Betina Hastoft
