Kammusslor med parmaskinka och anislikör
- AvRedaktionen
Lyxa till det med kammusslor! Dessa kammusslor med salt parmaskinka och anislikör är svårslagna. Droppa lite citronsaft över och servera med rostat bröd.
4 portioner
Du behöver:
4 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
smör eller olja till stekning
8 skivor parmaskinka
400 g kammusslor
2 msk anislikör, t ex Pernod
1 knippe gräslök
Salt och peppar
Till servering:
Citronsaft och -skal
Rostat lantbröd
Gör så här:
- Skala och hacka vitlök och schalottenlök fint.
- Stek i smör eller olja, tills löken blir glansig och genomskinlig.
- Skär parmaskinkan i mindre bitar och fräs ihop med lök i pannan.
- Stek kammusslorna i samma panna ett par minuter.
- Tillsätt anislikör och stek under omrörning tills likören ångat bort.
- Krydda med finhackad gräslök, salt, peppar och lite rivet citronskal.
- Droppa lite citronsaft över och servera med rostat bröd.
Av: Sanna Kekäläinen, Raisa Laine, Sari Sirén
Foto: Kirsi-Marja Savola
LÄS MER: