Halstrade kammusslor med blomkålspuré
- AvRedaktionen
 
Läckra halstrade kammusslor med ljuvlig blomkålspuré. Garnera med dragon och frasiga krutonger vid servering.
6 portioner
Tänk på! Grilla kammusslorna hett och snabbt, de får absolut inte bli överstekta och gummiaktiga.
Kammusslor med blomkålspuré:
½ stort blomkålshuvud
100 g smör
1 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
6 kammusslor
2 msk neutral rapsolja
Krutonger:
2 msk olivolja
1 skiva bröd, gärna mörkt rågbröd
Garnering:
1 knippe färsk dragon
Gör så här:
- Koka blomkålen mjuk i vatten.
 - Slå bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré.
 - Bryn smöret i en kastrull, tillsätt grädden och låt koka upp.
 - Rör ner smörblandningen i blomkålspurén.
 - Smaka av med salt och svartpeppar.
 - Vänd kammusslorna i rapsolja och grilla dem 30 sekunder på varje sida.
 - Värm olivoljan i en stekpanna.
 - Skär brödet i små tärningar och stek det gyllene.
 - Fördela blomkålspurén i 6 små djupa skålar.
 - Lägg kammusslor och krutonger ovanpå och garnera med färsk dragon.
 
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Läcker sparris med stekta kammusslor och nötsmör