Kalvfärsbullar med kapris och dijonsenap

  • AvJenny Norberg
Ingen jul utan hemlagade köttbullar! Dessa har lite medelhavstouche, eftersom de är gjorda på kalvfärs och har smaksatts med kapris och fransk senap.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Kalvfärsbullar med kapris och dijonsenap.
Kalvfärsbullar med kapris och dijonsenap.

Tips! Köttbullarna går bra att laga i förväg och frysa in. Om du vill kan du dekorera med cocktailkapris och färsk rosmarin som på bilden.

Du behöver:

1 kg kalvfärs

1 gul lök

2–3 msk margarin

ca 1 dl ströbröd

2 1/2 dl mjölk

1 dl kapris

2 msk dijonsenap

2 ägg

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Finhacka löken och svetta den utan att den får färg i 1 msk margarin i en stekpanna. Låt svalna. Blanda mjölken och ströbrödet och låt stå och svälla. Finhacka kaprisen. Lägg färs, kapris, senap, lök, ägg och ströbrödsblandning i en bunke och rör ihop med elvisp. Salta och peppra. Gör ett smakprov och stek i en panna för att se om det behövs ytterligare kryddning. Forma lagom stora köttbullar och stek dem i resterande margarin. Se till att de blir genomstekta.