Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter
- AvCamilla Zarah Lawes
Den här knapriga kålsalladen med fänkål, persimon och nötter har en given plats på alla buffébord!
Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter
Underbart god sallad, som hör hemma på alla buffébord!
8 personer
Du behöver:
3/4 rödkålshuvud
1 1/2 fänkålshuvud
2 persimonfrukter
150 g hasselnötter
Dressing:
3/4 dl äppelcidervinäger
1 1/2 dl jungfruolivolja
3 msk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Strimla kål tunt, gärna med mandolin. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin, och lägg i isvatten 5 minuter. Skär persimonfrukten i tunna skivor.
- Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalen släpper, gnid av skalet och hacka nötterna grovt. Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner i rödkålen. Häll av fänkålen och blanda ner tillsammans med persimonskivor. Strö över nötter.
Foto: Betina Hastoft
