Kall grön ärtsoppa
En kall ärtsoppa med frisk mynta är en svalkande förrätt dagarna då solen är som varmast!
Kall grön ärtsoppa
Går att förbereda och serveras kall – perfekt!
4 portioner
Du behöver:
1 liten schalottenlök
1 msk olivolja
300 g frysta gröna ärter
3 1⁄2 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk mynta
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1⁄2 dl crème fraiche eller gräddfil
Myntablad
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Stek den i olja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt ärter, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
- Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer direkt i kastrullen. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i till exempel små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med mynta och ta några varv med pepparkvarnen över alltihop.
Foto: Matilda Lindeblad
