Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Julstubbe

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Lättbakat julbröd med bikarbonat. Godast nybakat förstås, men limporna går utmärkt att göra i förväg och frysa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julstubbe.
Julstubbe.

2 limpor

Du behöver:

4 1/2 dl grahamsmjöl

2 1/4 dl havregryn

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl vetekli

1 dl linfrö

1 dl solrosfrö

2 1/2 tsk bikarbonat

1 dl flytande honung

2 tsk salt

1 liter filmjölk

matolja

ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en deg. Smörj 2 brödformar med olja och ströbröd. Fyll formarna och grädda ca 1 timme. Kontrollera med en sticka att brödet är klart. Ta ut limporna ur ugnen och stjälp ur formarna. Linda in bröden i handduk och låt svalna.

Annons