Julgranskakor med vit choklad och pistasch­nötter

  • AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på julgranskakor med vit choklad och pistaschnötter
Vem kan tacka nej till dessa söta små julgranskakor med vit choklad och pistaschnötter? Inte vi i alla fall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo

Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Julgranskakor med vit choklad och pistasch­nötter

Dekorativa i form av julgranar, doppade i vit choklad.

Julgranskakor med vit choklad och pistaschnötter
columbus leth

Ca 40 stycken

Tid: 30 minuter + tid i kyl och ugn

Du behöver:

½ vaniljstång
200 g (3,3 dl) vetemjöl
50 g (1 dl) mandelmjöl
50 g (0,8 dl) florsocker
1 nypa hjorthornssalt
150 g smör
¼ dl vatten

Garnering:

100 g vit choklad
Osaltade pistaschnötter, utan skal
Frystorkade hallon
Färgat strössel

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en vass kniv. Blanda vaniljfröna med vetemjöl, mandelmjöl, florsocker och hjorthornssalt i en skål. Smula ner smöret i mjölblandningen och arbeta ihop degen med lite vatten. Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 180°. Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk till ca 3 mm tjocklek. Stansa ut små julgranar med en utstickare och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna på galler.
  4. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad. Hacka pistaschnötterna fint. Doppa de avsvalnade kakorna delvis i chokladen och strö genast över hackade nötter och frystorkade hallon. Eller doppa ena sidan på kakorna och strö över fint strössel. Låt chokladen stelna och förvara kakorna i en lufttät burk.

Så gör du en läskande NegroniBrand logo

Så gör du en läskande Negroni

Foto: Columbus Leth