Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Jordgubbs-carpaccio med lime, mascarpone och kokos

01 jun, 2025
Jordgubbs-carpaccio med lime, mascarpone och kokos
Lisa Björner
Denna jordgubbs-carpaccio är en somrig tolkning på den klassiska maträtten – här med mascarponekräm, myntasocker och kokossmulor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Jordgubbs-carpaccio med lime, mascarpone och kokos

En lite elegantare variant på jordgubbar och vispgrädde. Servera myntasockret vid sidan av så kan alla bestämma hur söt de vill ha sin dessert.

Jordgubbs-carpaccio med lime, mascarpone och kokos
Jordgubbscarpaccio med mascarpone och kokosLisa Björner
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 liter jordgubbar
2 msk koncentrerad fläderblomssaft
½ lime, skalet
10 blad färsk basilika

Myntasocker:

½ dl färsk mynta
2 msk strösocker

Mascarponekräm:

1 dl mascarpone
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker

Kokossmulor:

1 dl riven kokos
1 ½ msk smör
1 ½ msk strösocker

3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Gör så här:

  1. Kokossmulor: Stek kokosen i smör och socker på medelvärme tills den är gyllene. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.
  2. Mascarponekräm: Vispa ihop ingredienserna till en fluffig kräm. Fyll en spritspåse, försedd med en rund tyll, med krämen.
  3. Myntasocker: Mortla myntablad och strösocker tills sockret blir grönt. Snoppa och skiva jordgubbarna tunt, lägg dem på ett serveringsfat eller på 4 assietter. Skvätt över flädersaften.
  4. Spritsa ut mascarponekrämen i små klickar över jordgubbarna och toppa med kokossmulorna och lite av myntasockret. Dekorera med lite rivet limeskal och några basilikablad.

Foto: Lisa Björner

Annons