Jordgubbar med fläderzabaglione
- AvGitte Heidi Rasmussen
Zabaglione är en italiensk dessert – en väldigt lätt kräm som vi smaksatt med fläder, vispas för att innehålla mycket luft och serveras med färska jordgubbar.
Jordgubbar med fläderzabaglione
En lite lyxigare dessert med smak av sommar.
4 portioner
Du behöver:
1 ekologisk citron
4 äggulor
4 msk koncentrerad fläderblomssaft
2 msk socker
600 g jordgubbar
Gör så här:
- Finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa äggulor, flädersaft, socker och citronsaft med elvisp i en skål över vattenbad tills den tjocknar. Smaka av med lite finrivet citronskal.
- Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i bitar. Fördela zabaglionen i glas eller skålar, toppa med jordgubbarna och servera genast.
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
