Himmelsk och het halloumigryta

  • AvRedaktionen
Het halloumigryta.
När man väl provat den här grytan med halloumi blir det gärna en klassiker i köket. Servera med råris eller bulgur och sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Mer för mindre: Mustig soppa med naanbrödBrand logo

Mer för mindre: Mustig soppa med naanbröd

Het halloumigryta

En kall dag passar en god gryta som handen i handsken. Dessutom är det ju en bonus att den alltid är godare dagen efter!

Het halloumigryta.
Het halloumigryta.

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

250 g halloumi
1 squash
100 g skivade champinjoner
1 gul lök
Olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater
2–3 msk kapris
1 tsk buljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk sambal oelek
1 nypa socker
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär osten i stora kuber. Stek gyllene på hög värme och lägg åt sidan.
  2. Skär squashen i halvmånar (skalet kan vara kvar), skiva svampen och hacka löken. Fräs allt i olja i en stor gryta.
  3. Häll i tomaterna när allt är genomstekt. Rör i kapris, strö över buljongen. Krydda. Låt puttra i 15 minuter.
  4. Rör i osten sista minuten
  5. Servera med råris eller bulgur och sallad.