Hemkokta kräftor och 5 goda tillbehör
- AvRedaktionen
På med hatten och bjud in till kräftskiva! Succén är given med hemkokta kräftor och läckra tillbehör som flätat bröd, raclettepaj och marängkaka.
1. Grundrecept kräftor
Att koka kräftor är ingen konst om du följer vårt enkla grundrecept. Koka gärna kräftorna 1–2 dygn före servering.
Till receptet >>
2. Ceviche med lax och kräftstjärtar
En härlig frisk entrérätt som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta innan gästerna får slå sig ner till bords.
Till receptet >>
3. Flätat bröd med gruyère
Dekorativa bröd i form av flätor med god sälta från osten. Passar perfekt till kräftorna! Toppa gärna med färskost.
Till receptet >>
4. Färskost med egen smaksättning
Färskost som du har smaksatt själv med örter eller tomat och chili är otroligt uppskattat, snyggt och enkelt.
Till receptet >>
5. Paj med chili och racletteost
En paj med lite sting i som gifter sig fint med kräftorna. Kan förberedas dagen innan.
Till receptet >>
6. Marängkaka med vinbär
Ljuvlig kaka med maräng och röda vinbär. Det går bra att dubbla receptet och baka ut den i långpanna.
Till receptet >>
Fler recept och vintips till kräftskivan hittar du här >>
Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt