Lyxig helgmeny med parmesanflarn, oxfilé och äppelpaj
- AvRedaktionen
Veckans helgmeny består av parmesanflarn till förrätt, coeur de filet provencale till huvudrätt och äppelpaj till efterrätt. Till det en riktigt god fördrink!
FÖRDRINK:
Frozen apple pie martini
Martini med vodka, citron- och äppeljuice. Men lite kanel smakar drinken plötsligt äppelpaj! Passar lika bra före som efter middagen.
Till receptet >>
FÖRRÄTT:
Parmesanflarn med citroncrème och löjrom
Flarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citroncrèmen kan förberedas. Lyxigt, enkelt och underbart gott!
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Coeur de filet provencale
En riktig paradrätt med oxfilé, vitlöksfräst potatis och haricot verts-knyten. Varför inte prova detta recept från Leif Mannerström?
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Äppelpaj med salt kolasås
Ta vara på säsongens äpplen och baka en ljuvlig äppelpaj. Kolasåsen blir underbart god och håller upp till en vecka i kylen.