Hasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfilé

Recept på hasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfilé
Letar du efter ett extra lyxigt tillbehör? Då är det hasselbackspotatis med lönnsirapsglaze du ska servera till fläskfilén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chips med löjromsdippBrand logo

Chips med löjromsdipp

Hasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfilé

Hasselbacksmetoden funkar på alla rotsaker, inte bara på potatis.

Servera hasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfilé

4 portioner

Du behöver:

700 g sötpotatis
Olivolja, till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
150 g färsk grönkål, grovhackad

Lönnsirapsglaze:

2 msk lönnsirap
1 tsk olja
½ tsk cayennepeppar
1 ½ tsk paprikapulver

Till servering:

2 dl crème fraiche franska örter, eller liknande sås
Fläskfilé

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Skär sötpotatisen i tunna skivor, men inte ända ner till botten. Pensla med olja, salta och peppra. Lägg i en ugnsform och baka i 30 minuter.
  2. Ta ut formen och pensla sötpotatisen med sirapsglazen. Lägg grovhackad grönkål runtom. Vrid ner temperaturen till 170° varmluft och grädda i ytterligare 10–15 minuter.
  3. Servera sötpotatis och grönkål med kall crème fraichesås och stekt fläskfilé.

Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard