Hamburgare på italienska – med grillad flankstek
- AvEva Boström
- AvCarolina Soudah
Med tillbehör som grillad flankstek, mozzarellasallad och pesto har du hamburgare på italienska på nolltid!
Hamburgare på italienska
Servera pesto, mozzarellasallad och tunna skivor grillad flankstek i hamburgerbröd. Snabbfixat och otroligt gott!
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
800 g flankstek
1 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
Mozzarellasallad:
250 g mozzarellaost
4 tomater
Basilika eller machesallad
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk flingsalt
Balsamicosirap
Tillbehör:
8 hamburgerbröd
100 g pesto
Gör så här:
- Sallad: Skiva mozzarellan och tomaterna. Lägg upp dem på ett fat. Strö på basilikablad, peppar och salt. Ringla över balsamicosirap.
- Blanda soja och sambal och pensla flanksteken med det. Grilla köttet 5 minuter per sida. Salta och peppra. Skär upp steken tvärs över muskeltrådarna i sneda, smala skivor.
- Grilla brödet lätt och servera det med köttskivor, mozzarellasallad och pesto. Låt var och en lägga ihop sin hamburgare.
Foto: Lisa Björner, Eva Hildén

