Hamburgare på italienska – med grillad flankstek
17 jul, 2025
AvEva Boström
AvCarolina Soudah
Med tillbehör som grillad flankstek, mozzarellasallad och pesto har du hamburgare på italienska på nolltid!
Annons
Hamburgare på italienska
Servera pesto, mozzarellasallad och tunna skivor grillad flankstek i hamburgerbröd. Snabbfixat och otroligt gott!
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
800 g flankstek
1 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
Mozzarellasallad:
250 g mozzarellaost
4 tomater
Basilika eller machesallad
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk flingsalt
Balsamicosirap
Tillbehör:
8 hamburgerbröd
100 g pesto
Gör så här:
- Sallad: Skiva mozzarellan och tomaterna. Lägg upp dem på ett fat. Strö på basilikablad, peppar och salt. Ringla över balsamicosirap.
- Blanda soja och sambal och pensla flanksteken med det. Grilla köttet 5 minuter per sida. Salta och peppra. Skär upp steken tvärs över muskeltrådarna i sneda, smala skivor.
- Grilla brödet lätt och servera det med köttskivor, mozzarellasallad och pesto. Låt var och en lägga ihop sin hamburgare.
Foto: Lisa Björner, Eva Hildén
Annons