Hallonsorbet med lakrits

  • AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Härlig och uppfriskande hallonsorbet!

Alla-hjartnas-dag-recept-sorbet-glass

Hallonsorbet med lakrits:
(4 portioner)

100 g strösocker (ca 1 dl) 100 g vatten (ca 1 dl) 300 g hallon

60 g äggvita (ca 2 st)

15 g socker (ca 1 msk)

10 krossade lakrits- karameller, typ turkisk peppar

Koka ihop socker och vatten, låt koka tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Mosa hallonen och blanda ner dem i socker- lagen. Häll blandningen i en plastburk och frys i 1–11⁄2 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner socker och lakritskrosset och blanda ner detta i den halvfrysta sorbeten. Frys igen. Rör om ett par gånger i timmen tills sorbeten har stelnat. Ta ut sorbeten ur frysen en stund innan den ska serveras.