Gulbetor med svartkål och shiitake
- AvRedaktionen ELLE
Färsk shiitake är som gjort för att serveras tillsammans med gulbetor. Detta recept kommer garanterat imponera på gästerna!
Alla deltagare i Sveriges Mästerkock 2021

Gulbetor med svartkål och shiitake
Vego och vansinnigt gott!
4 portioner
Du behöver:
5 gulbetor
4 färska lökar
200 g shiitake
1 knippe svartkål
Olivolja till stekning
Salt
Dressing:
1 ekologisk citron
6 msk olivolja
Gör så här:
- Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och gnugga av skinnet. Skär i klyftor.
- Halvera lökarna och ånga dem mjuka i en kastrull med lite vatten under lock i 5–7 minuter. De ska lätt dela sig.
- Ansa svamp och kål och skär i mindre bitar. Värm en stekpanna med lite olja i. Stek kål och svamp i 4–5 minuter. Krydda med salt.
- Riv skalet från citronen och rör ihop citronzest, -saft och olivolja. Droppa över betorna, lök, svamp och kål och servera.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen