Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Smörgåstårta med gubbröra

20 maj, 2017
AvRedaktionen
Smörgåstårta med gubbröra.
Den här smörgåstårtan med gubbröra funkar lika bra på buffébordet som till en matig förrätt eller vickning på kvällskvisten till en kall öl.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingredienser:

400 g grovt bröd (typ danskt rågbröd eller kavring)

50–75 g smör

10 kalla kokta potatis (fler om det är små färskpotatisar)

8 hårdkokta ägg

1 gul lök

100 g anjovisfiléer

3 dl gräddfil

1 dl majonnäs

salt och grovmalen svartpeppar

cocktailkapris

rädisor

Gör så här:

Smula ner brödet i en mixer eller matberedare och kör tills det är ordentligt finfördelat. Smält smöret i en kastrull och blanda ner i brödsmulorna. Lägg brödblandningen i en form med löstagbar kant, platta till och låt stå kallt några timmar. Finhacka potatis, ägg, gul lök och anjovis (spara några fina filéer till servering) och blanda ihop i en bunke tillsammans med gräddfil och majonnäs. Smaka av med lite salt och peppar.

Ta ut brödformen, ta loss kanten och lägg röran ovanpå. Dekorera med några anjovisfiléer, kapris och rädisor.

Smörgåstårta med gubbröra.
Smörgåstårta med gubbröra.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons