Gubbröra med potatis, sparris och sikrom

  • AvRedaktionen
Gubbröra med ansjovis och ägg är en svensk klassiker och en favorit på smörgåsbordet. Blanda gärna i potatis och sparris och toppa med sikrom. Servera i ansjovisburkar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Gubbröra med potatis, sparris och sikrom.
Gubbröra med potatis, sparris och sikrom.

4 personer

Du behöver:

4 st hårdkokta ägg

½ rödlök

8 st gröna sparrisar

2 st kokta kalla potatisar

2 msk hackad gräslök

1 msk kaviar

1 ask ansjovis (à 55 g)

1 dl crème fraiche

vitpeppar från kvarn

ca 100 g sikrom

Gör så här:

Skala och hacka ägg, rödlök och lägg i en bunke. Skär bort två cm av sparrisens stjälk, skala med hjälp av en potatis- eller sparrisskalare. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll sparrisen i 3 minuter, beroende på dess tjocklek. Färdigkokad sparris ska vara ”al dente”.

Kyl ner i kallt vatten. Låt dem sedan rinna av på papper.

Skala potatisen och skär i bitar samt skiva ner den kokta sparrisen och lägg i bunken.

Hacka ansjovisen och rör ner i bunken och tillsätt gräslök, kaviar och crème fraiche.

Smaka av med peppar.

Tips! Servera i ansjovisburkar eller portionsskålar och toppa med sikrom.

Recept: Annica Karlsson

Foto: Pepe Nilsson