Grillade persikor med biscotti och glass
- AvGitte Heidi Rasmussen
Vi älskar att lägga även efterrätten på grillen! Här blir det persikor med krossad biscotti och glass. Hur gott låter inte det?
Grillade persikor med biscotti och glass
Lättlagad sommardessert med mjuka persikor och knaprigt smul på toppen.
4 portioner
Du behöver:
2 persikor
40 g biscotti
2 msk syrup, gärna med persikosmak
Till servering:
2 dl vaniljglass
Ätbara blommor eller örter
Gör så här:
- Skölj persikorna, halvera dem och ta bort kärnan. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Fyll persikorna med krossade biscotti och ringla över syrup.
- Grilla på grillen (eller i ugnen) i 10–15 minuter över indirekt värme tills de mjuknar. Servera genast med glass, ätbara blommor och extra syrup.
Foto: Betina Hastoft
