Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp.
Kycklinglåren är en av de saftigaste och smakrikaste delarna på en kyckling. Speciellt om du väljer en ekologisk variant. Grillade jordärtskockor och yoghurtdipp är goda tillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Grillade kycklinglår:

4 Reko kycklinglår

1⁄2 tsk salt

1 krm ”5-spice”

rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Gnid in kycklinglåren med salt, ”5-spice” och citronskal. Tänd grillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt och mör.

Grillade jordärtskockor:

1 kg jordärtskockor

1 tsk salt

1 msk smör

Gör så här:

Koka jordärtskockorna i saltat vatten (cirka 20 min). Dela skockorna med en gaffel. Smält smöret och pensla skockorna runt om. Grilla skockorna tills de är frasiga, pensla då och då med det smälta smöret.

Tillbehör:

1⁄2 l turkisk yoghurt

1 knippe plocksalat

citronklyftor

1 gott surdegsbröd eller pitabröd

Gör så här:

Servera med naturell, fet turkisk yoghurt, plocksalat, citronklyftor och bröd.

Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp.
Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp.

Recept: Titti Qvarnström

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons