Grillade bröd med kryddolja och dipp
- AvRedaktionen
 
Läcker förrätt eller lyxigt tillbehör med sann sommarkänsla! Bjud på grillade bröd med kryddolja och krämig dipp.
8 bröd
Du behöver:
8 bröd, t ex pita
Kryddolja:
5 kvistar färsk timjan
5 kvistar färsk rosmarin
10 blad färsk basilika
1 dl olivolja
Filmjölksdipp:
2 dl filmjölk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör kryddoljan och dipsåsen så här:
- Mortla kryddörterna och blanda med olivolja.
 - Blanda filmjölken med lite olivolja, salta och peppra och låt stå kallt till servering.
 
Gör grillade bröd så här:
- Pensla bröden med lite örtolja och grilla över en varm grill eller i torr stekpanna, ett par minuter på varje sida, tills de får fin färg och bubblig yta.
 - Ta bröden från värmen, pensla lite mer olja över.
 - Ringla kryddoljan över filmjölken, servera som dippsås.
 
Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK
LÄS MER:
5 lyxiga och smakrika smörrebröd