Grillad minutstek med varm bönsallad

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
EMV802 10minuterÌÐE.indd

Grillad minutstek med varm bönsallad

2 personer

Tid: 10 minuter

Alla sorters bönor får tummen upp av GI- ”polisen” och de hjälper dessutom till att sänka den glykemiska kurvan för rätten som helhet. Man kan använda broccolibitar i stället för bönor om man vill.

150 g brytbönor

350 g biffstek

olivolja

150 g körsbärstomater (halverade)

dressing:

1/2 tsk dijonsenap

1 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

1 schalottenlök (finhackad)

Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten

Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten i 4–5 minuter. Hetta under tiden upp en grillpanna ordentligt. Skär köttet i 4 bitar, lägg det mellan plastfolie och banka ut det till 1 cm tjocklek. Pensla köttet med olja, krydda och grilla i 1 minut per sida. Lägg åt sidan. Vispa ihop dressingen. Låt bönorna rinna av, blanda dem med körsbärstomater och dressing och servera till steken.