Grillad majs med harissasmör
- AvRedaktionen
 
Denna krispiga grillade majs med harissasmör är underbart god! Strö bovete, hackad färsk mejram och lite salt över vid servering.
4 portioner
PS! Lägg gärna hel majs i kallt vatten i 10 minuter före tillredning så blir den extra krispig. Blötlägg också snören att binda ihop blasten med.
Du behöver:
1 dl bovetekärnor (helt bovete)
100 g mjukt smör
2 msk harissa
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och svartpeppar
Solrosolja till stekning
4 majskolvar
Garnering:
10 stjälkar mejram
Gör så här:
- Låt bovetet svälla i kallt vatten i 3–4 timmar.
 - Skölj sedan ordentligt och låt vattnet droppa av.
 - Stek bovetet i en stekpanna med olja.
 - Kärnorna ska poppa upp, bli spröda och gyllene.
 - Blanda smör, harissa och paprikapulver i en skål.
 - Smaka av med salt och peppar.
 - Vik försiktigt upp bladen på majskolvarna och bred ett tjockt lager harissasmör på varje majskolv.
 - Förslut bladen med snören som legat en stund i kallt vatten.
 - Grilla majskolvarna i ca 2 minuter på alla sidor, tills bladen är helt svarta.
 - Plocka av bladen från majskolvarna.
 - Strö bovete, hackad färsk mejram och lite salt över och servera.
 
Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK
LÄS MER:
Bjud på läckra friterade majsbitar