Grillad hel kyckling med het mangosalsa
- AvRedaktionen
Lägg kyckling på grillen i sommar! Förutom att det är gott är det ett miljövänligare alternativ än rött kött. Speciellt om du väljer ekologisk kyckling. Servera med en god mangosalsa och ett gott surdegsbröd eller tunnbröd.
4 personer
Grillad kyckling:
1 tsk salt
2 msk hoisinsauce
1 hel Rekokyckling
Gör så här:
Blanda salt och hoisinsauce, pensla på kycklingen in och utvändigt. Värm grillen och rosta kycklingen cirka 1 1⁄2 timme tills den är mör och köttet börjar lossna från benen.
Mangosalsa:
4 st mogna mango
1 mild röd chili
1 knippe/kruka färsk koriander
Gör så här:
Skala mangon med en potatisskalare och skär i bitar, skär runt kärnan som är platt och hård. Strimla chilin fint och hacka koriandern grovt. Blanda med mangon.
Recept: Titti Qvarnström