Grillad halloumi på rucolabädd

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

8 personer

Efter år av fetaost var det dags för en ny spelare att ta sig in på planen – halloumin. En gnissligt seg och salt hårdost som med sin konsistens gör att den passar utmärkt att grilla eller steka. Bör dock ätas ganska omgående efter tillagning, annars blir den för seg.

3 paket halloumi (à 250 g)

olivolja

20 röda eller gula körsbärstomater

2 askar rucolasallad

Dressing:

1/2 dl olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1 1/2 msk flytande honung

1 tsk fransk senap

timjan

salt och peppar

Dela osten i cirka 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja och grilla dem varma och mjuka. Vänd så de får ett vackert rutmönster. Lägg upp tomater och rucola i en skål. Blanda samman dressingen och häll över salladen. Lägg på osten och servera på portionstallrikar eller på ett stort fat.