Grillad crostini med prosciutto
- AvRedaktionen
 
Ett somrigt tillbehör full av smak! Bjud på grillad crostini med prosciutto och syrlig nektarin.
10 snittar
Du behöver:
10 skivor ciabatta
3 nektariner i skivor
6 skivor prosciutto
1 dl smulad grönmögelost
2 msk honung
1/2 dl basilikablad
3 msk olivolja
Salt
Gör så här:
- Lägg nektarinklyftorna i en skål, ringla över olivolja och strö över lite salt.
 - Vänd runt så alla skivor täcks.
 - Hetta upp grillen tills den når 450–500°.
 - Pensla brödskivorna med olivolja och grilla 1–2 minuter på båda sidor tills de fått fina grillmärken utan att bli brända. Ta från värmen.
 - Grilla nektarinskivorna 1–3 minuter på varje sida tills de får fina grillränder och är mjuka.
 - Lägg ut bröden på en skärbräda eller fat.
 - Lägg på nektariner och lägg prosciutto i mellanrummen.
 - Strö över grönmögelost och basilika, ringla över honung och servera genast.
 
Recept: Jess Pryles
Foto: Hardcorecarnivore.com
LÄS MER:
Enkel och supergod brie-crostini