Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella

  • AvRedaktionen
Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella.
Krämig pasta med spenat, ricotta och mozzarella. Två olika ostar gör allting två gånger så gott! Grädda i ugnen och servera med bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Du behöver:

300 g penne

1 knippe salladslök

150 g babyspenat

1 dl grönsaksbuljong

250 g ricotta

salt

färskmald svartpeppar

125 g riven mozzarella

Till servering:

fullkornsciabatta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen, till al dente.
  2. Skölj och strimla salladslöken. Skölj spenaten. Lägg dem i buljongen i en kastrull och låt puttra tills de mjuknat. Rör i ricotta och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner den avrunna pastan i kastrullen och lägg sedan upp i en smord ugnsform. Toppa med riven mozzarella och grädda i ugnen 10 –12 minuter tills mozzarellan smält och är gyllene.
  4. Servera med bröd.
Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella.
Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!