Glögg sour – så gör du den juliga drinken

Så gör du den juliga glögg sour
Catarina König
Julens godaste drink stavas glögg sour och hör hemma på alla advents- och glöggmingel som väntar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

God glubbel med en twistBrand logo

God glubbel med en twist

Glögg sour

Bästa drinken till adventsminglet. Gör gärna kanel­sockerlagen dagen innan och förvara den med en kanelstång kvar i flaskan.

Glögg sour är vinterns godaste drink
Catarina König

1 glas

Du behöver:

4–5 cl vit starkvinsglögg
2 cl mörk rom, diplomático
3 cl pressad citronsaft
3 cl kanelsockerlag
2 cl äggvita
Iskub att skaka drinken med

Kanelsockerlag:

1 dl strösocker
1 dl vatten
2 hela kanelstänger

Garnering:

Torkad apelsinskiva eller kanelstång

Gör så här:

  1. Sockerlag: Koka upp socker, vatten och kanelstänger tills sockerkristallerna smält. Ta bort kastrullen från plattan och låt lagen svalna.
  2. Mät upp alla ingredienser till drinken i en shaker. Lägg i iskuben och skaka ordentligt så drinken blir iskall och skum bildas.
  3. Häll upp i ett kallt martiniglas och garnera med en torkad apelsinskiva eller kanelstång.

Foto: Catarina König