Fyllda zucchiniblommor
- AvRedaktionen ELLE
Nicole Wilson fyller sina zucchiniblommor med färskost och parmesan och sedan friteras de frasiga och gyllenbruna.
Fyllda zucchiniblommor
Vackra gula blommor fyllda med en mumsig ört-och parmesankräm. Kan man laga något mer förföriskt? Det blir inte så mycket mer Italien än så här! Amore!
10 stycken
Du behöver:
10 zucchiniblommor (hanblomman)
1 dl färskost
1 dl riven parmesan
1 näve hackade örter, t ex blandpersilja eller salvia
½ dl ströbröd
½ citron, rivet skal
1 msk pressad citronsaft
1 krm salt
Nymald svartpeppar
Fritering:
1 dl vetemjöl
1 ½ dl bubbelvatten
1 nypa salt
Frityrolja
Gör så här:
- Blanda färskost, parmesan, örter, ströbröd, citronskal, -saft, salt och peppar till en kräm.
- Fyll blommorna med krämen med hjälp av en liten sked, cirka 20 g per blomma. Knip till toppen lite försiktigt så att inte fyllningen åker ut.
- Förbered frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, bubbelvatten och salt. Hetta upp oljan i stekpanna med höga kanter. Doppa blommorna i frityrsmeten, skaka försiktigt av överflödig frityrsmet och fritera blommorna i den heta oljan. Blommorna är klara när de blivit fint gyllenbruna. Låt rinna av och avsluta med lite flingsalt.
Recept: Nicole Wilson Foto: Karin Hasselström
