Deviled eggs – fyllda ägghalvor med räkor
- AvLena Söderström
Ägg är ju påskens huvudrätt! Servera fyllda ägghalvor med räkor, gärna med lite tabasco på toppen!
Fyllda ägghalvor med räkor
Deviled eggs som de kallas i USA är ett välkommet tillskott på påskbuffén. Tabasco eller cayennepeppar ger rätten härligt sting och chilihetta.
10 stycken
Tid: 20 minuter
Du behöver:
5 stora ägg, hårdkokta
4 msk majonnäs
1 droppe tabasco
Salt
Garnering:
10 skalade räkor
Paprikapulver
Plockade örtblad, t ex timjan, oregano, dill
Gör så här:
- Låt de kokta äggen kallna. Skala dem, dela i halvor och ta ut gulorna.
- Mosa äggulorna fint med en gaffel. Blanda de mosade gulorna med majonnäs, 1 msk i taget, till slät, krämig konsistens. Smaka av med tabasco och salt till önskad styrka.
- Spritsa eller klicka fyllningen i ägghalvorna. Toppa med räkor. Garnera med paprikapulver och örter.
Foto: Lena Söderström
