Frukostmuffins med müsli och fikon
- AvRedaktionen
Härliga frukostmuffins med kryddig sötma från fikonen. Ät dem ljumma med lemon curd eller lite smör och några saltflagor. Bäst resultat får du med en så kallad muffinspanna.
10–12 stycken
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 ägg
2 dl råsocker
2 dl mild yoghurt med honungssmak
2 dl basmüsli
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl grovhackade nötter (t ex cashew- eller hasselnötter)
2 torkade fikon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör ihop ägg, socker och yoghurt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten.
- Skiva fikonen och tillsätt.
- Rör till en tjock smet och klicka ut i muffinsformar.
- Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.