Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter
Annons

12 stycken

Lika nyttiga som goda till frukost. Stjälp bara upp den jästa degen och skär i rutor.

25 g jäst

1 msk honung

1 tsk (rågad) salt

4 dl vatten

1 dl solrosfrön

3 msk linfrö

1 dl vetekross

1 dl rågkross

9 dl vetemjöl

Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrö, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs täckt bunke i 1 timme.

Värm ugnen till 250°. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med kniv eller bakbordsskrapa och lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.

Annons