Friterade ostpuffar

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Ca 12 st

1 timme

Tips! Lite snabbare går det om du skär rutor i stället. Skär då bort kanterna runt omkring. Tänk på att filodegen torkar snabbt och det är bra att ha en fuktig handduk att lägga på degen medan man gör puffarna.

500 g riven ost (t ex cheddar eller västerbottens)

2 ägg

6 ark filodeg

1 liter solrosolja till fritering

lite färska örter till dekorering

Blanda osten med äggen. Lägg ut 2 ark på en bänk. Bred på ett lager av ostblandningen och lägg på ytterligare 2 ark filodeg. Varva 2 gånger till och avsluta med 2 ark. Ta ut rundlar med ett glas. Hetta upp oljan till medelvärme. Fritera ostpuffarna i ca 1 minut på varje sida eller tills de har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp på ett fat med lite färska örter och servera direkt.