Frasig toast skagen

Recept på frasig toast skagen
Toast skagen är en av våra mest älskade förrätter och det är kanske inte så konstigt. Räkröra på smörstekt bröd – vad kan gå fel?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo

Middag hos Wood: Panzanella

Frasig toast skagen

Räkröran kan du göra i förväg, men brödet ska serveras nygjort.

Så gör du Catarina Königs frasiga toast skagen

4 portioner

Du behöver:

250 g skalade räkor
1 dl majonnäs
½ msk hackad dill
Några droppar citron + lite citronzest
Nymalen svartpeppar
4 skivor formfranska
25 g smör, till stekning

Garnering:

Citron i klyftor
Dill

Gör så här:

  1. Blanda räkor, majonnäs och hackad dill. Smaka av med citronsaft och -zest samt nymalen svartpeppar. Låt dra en stund i kylskåpet.
  2. Dela bröden och skär dem så de blir snyggt triangelformade. Stek i rikligt med smör på medelhög värme tills gyllene och härligt rostade.
  3. Lägg upp bröden på assietter, skeda snyggt över skagenröran och toppa med dill. Servera med citron.