Flätad längd med äpple och kanel
- AvGitte Heidi Rasmussen
Med färdig pizzadeg gör du enkelt en flätad längd med äpple och kanel.
Flätad längd med äpple och kanel
Lättbakad längd full av goda sensommarsmaker.
1 bröd
Du behöver:
2 äpplen
½ dl russin
1 tsk mald kanel
2 msk strösocker
1 rulle pizzadeg (ca 400 g)
Pensling och garnering:
1 ägg
1 msk pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär äpplena i små tärningar och blanda dem med russin, kanel och socker. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och lägg äppelblandningen i en sträng i mitten på längden.
- Skär degremsor, 2–3 cm breda, på vardera sida om fyllningen. Lägg över remsorna över fyllningen likt en fläta. Pensla längden med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda längden mitt i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllene och krispig. Serveras ljummen, gärna med vaniljglass.
Foto: Betina Hastoft

