Fläskgryta med garam masala och morotssallad
Garam masala är alltid bra att hemma, det livar upp vilken rätt som helst – som den här fläskgrytan med morotssallad. Strössla med sultanrussin vid servering.
Fläskgryta med garam masala och morotssallad
Färsk ingefära och garam masala ger grytan en kryddig och rund smak.
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 ½ msk olivolja, till stekning
400 g strimlat fläskkött
1 ½ msk garam masala
½ tsk mald gurkmeja
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Topping:
2 morötter
1 knippe persilja
1 lime
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
Kokt ris
Sultanrussin
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Skala och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i 2 minuter. Tillsätt köttet, ingefära och garam masala och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt gurkmeja, vatten och grädde och låt koka i 6–7 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer garam masala.
- Topping: Skala morötterna och skär dem i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Skölj och hacka persiljan grovt.
- Blanda morötterna med persilja, limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Servering: Lägg upp ris i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med det kryddade fläskköttet och morötterna. Strö över sultanrussin och servera direkt.
Foto: Columbus Leth

