Färsk sparris med brödsmulor och ägghack

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
0052_EMV1103.pdf

Färsk sparris med brödsmulor och ägghack

8 personer

Tid: 10 minuter

Det blir gott att grilla sparrisen och servera

med den här toppingen!

80 g smör (smält)

2 msk flytande honung

2 vitlöksklyftor (pressade)

2 1/2 dl brödsmulor (riv dagsgammalt

bröd på den grövsta sidan av rivjärnet)

1 kg färsk grön sparris (med den trådiga

delen av stjälken bortskuren)

2 stora ägg (kokta och mosade med gaffel)

1 1/2 dl bladpersilja (finhackad)

flingsalt

Värm 50 g av smöret och 1 msk honung i en stekpanna. Tillsätt vitlök och brödsmulor och stek tills brödsmulor är gyllene och krispiga. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk, låt rinna av och skölj i iskallt vatten så de behåller sin krispighet. Salta. Lägg sparrisen på ett fat, strö över krutonger, ägg och persilja. Ringla över resterande smält smör och flytande honung.