Farinata – så gör du den trendiga kikärtsomeletten
- AvRedaktionen ELLE
Farinata är en italiensk kikärtsomelett som är både billig, trendig och dessutom vegansk. Ett perfekt alternativ att servera till allt!
Farinata
Både billig och trendig, perfekt bjudrätt! Servera i bitar till soppa, toppa med pesto och parmesan eller, som här, med grillade grönsaker.
4 portioner
Du behöver:
4 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
½ tsk salt
250 g körsbärstomater
6 snackspaprikor
3 msk olivolja
1 näve färsk timjan
Gör så här:
- Blanda kikärtsmjöl med vatten tills du får en klistrig deg. Smaksätt med salt. Låt degen vila i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna och gröp ur kärnorna (spara till annat, t ex en dressing). Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kikärtsdegen till en tjocklek av ca 1 cm. Fördela tomater och paprika ovanpå. Ringla över olja och strö över timjan. Grädda i 30 minuter och servera nygräddad.
Foto: Betina Hastoft
