Extra fluffiga brunchpannkakor
- AvEva Boström
- AvGitte Heidi Rasmussen
Det fina med bananer som blivit bruna och övermogna är att de är perfekta att göra fluffiga brunchpannkakor på!
Extra fluffiga brunchpannkakor
Med lite bakpulver i smeten blir frukostpannkakorna extra fluffiga och påminner nästan om en sockerkaka i konsistensen. Grädda dem på låg värme, de bränns lätt.
2 portioner
Du behöver:
2 mycket mogna bananer
2 tsk bakpulver
2 msk proteinpulver med vaniljsmak
2 stora ägg
4 msk kokosmjöl
Olja, till stekning
Till servering:
Citrusfrukter
2 tsk flytande honung
Gör så här:
- Mosa bananerna i en skål till en smet med små bitar i. Tillsätt bakpulver och proteinpulver och rör om med en gaffel. Knäck i äggen och vispa tills allt är blandat. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en tjock smet. Låt smeten vila i 5 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olja och klicka ut smeten, använd gärna en äggform för att få fint runt resultat. Stek 6 pannkakor på låg värme, håll koll så att de inte bränns. Lägg gärna på ett lock och låt dem gräddas klart under det. Servera med citrusskivor och honung.
Foto: Lisa Björner, Betina Hastoft, Europapress
