Endivesallad med röda päron och stiltonost

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 personer

15 minuter

Så enkelt och så delikat. Fräschast på julbordet.

3 stånd endivesallad (gärna den röda)

2–3 röda päron

150 g stiltonost

1 1/2 dl valnötter

3 msk flytande honung

Dressing:

3 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk fransk senap

1 nypa socker

salt och peppar

Dela endiverna och lägg dem i en skål. Skär päronen i klyftor och lägg dem på salladen tillsammans med smulad stiltonost. Rosta valnötterna i en panna eller i ugnen och häll över honungen. Passa dem noga, de ska bara bli vackert gyllenbruna. Strö de varma valnötterna över salladen. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över.