Endiver med limemarinerad lax

  • AvRedaktionen
Endiver med limemarinerad lax.
De lite bittra endiverna blir utmärkt bas till den krämiga laxröran. Lägg en sked laxröra i varje endiveblad och dekorera med fina dillvippor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

8 portioner

Du behöver:

2 endiver

400 g färskrökt lax i skivor

2 limefrukter

1/2 rödlök

dill

2 dl lätt crème fraiche

3 msk lättmajonnäs

Gör så här:

Skär av roten på endiverna och lägg upp bladen på ett stort fat. Finhacka laxen, lägg den i en bunke och pressa över saften från limefrukterna. Finhacka lök och dill och blanda ner tillsammans med crème fraiche och majonnäs. Lägg en sked laxröra i varje endiveblad och dekorera med fina dillvippor.

Endiver med limemarinerad lax.
Endiver med limemarinerad lax.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!