Krämig dippsås med ost och öl
En god dippsås passar såväl till vardags som till fest. Skär upp ditt favoritbröd och dippa i en krämig dröm av ost och öl.
Krämig dippsås med ost och öl
Älskar du kombinationen ost, öl och kringlor? Då är detta förmodligen dippen du har saknat hela ditt liv.
4 portioner
Du behöver:
300 g gruyère eller annan smakrik hårdost
75 g parmesan
200 g naturell färskost
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dijonsenap
½ dl mörkt öl
Till servering:
2 msk gräslök
Salta kringlor eller gott bröd
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 275° med grillfunktion. Riv gruyère och parmesan och lägg i en kastrull. Tillsätt färskosten och värm tills ostarna smälter samman. Vispa i vitlökspulver, senap och öl och låt koka i några minuter. Häll dippen i en liten ugnsfast form. Grilla dippen i ugnen i 5–10 minuter, eller tills den är lätt gyllene och bubblar på ytan.
- Skölj och finhacka gräslöken. Servera den varma dippen med gräslök och tillsammans med salta kringlor eller bröd.
Foto: Rikke Westesen
