Dadlar med ädelost och bacon
- AvLinn Grubbström
Dadlar med ädelost och bacon är läckra små munsbitar som är både salta och söta!
Dadlar med ädelost och bacon
Salt, sött och krämigt – mums!
15 stycken
Du behöver:
15 torkade, kärnfria dadlar
50 g blåmögelost
4 stjälkar färsk timjan
100 g bacon
1 ekologisk apelsin
1 msk honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär osten i mindre bitar. Repa och grovhacka timjanen.
- Peta in lite ost och timjan i dadlarna. Dela baconskivorna på längden och vira en remsa runt varje dadel. Fäst ev med tandpetare. Baka dadlarna i ugnen ca 15 minuter.
- Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Strö apelsinskalet över dadlarna och droppa över honung inför servering.
Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard
