Cruditéer med färskostskräm

Recept på cruditéer med färskostskräm
Bjud på trädgårdens primörer med en frisk färskostskräm som spetsas med spirulina.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo

Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Cruditéer med färskostskräm

Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.

Bjud på cruditéer med färskostskräm

4 portioner

Du behöver:

2 knippen morötter med blast
2 knippen rädisor med blast
2 romansallatshuvuden
Rapsblommor

Färskostskräm:

50 g skalade solroskärnor
Havssalt
Olivolja
100 g naturell färskost
100 g crème fraiche 40%
1 tsk spirulina

Gör så här:

  1. Ansa alla grönsaker och örter och lägg dem på ett fat.
  2. Lägg solroskärnorna i en kastrull, täck med vatten och tillsätt 1 tsk salt. Koka tills vattnet kokat bort. Tillsätt olivolja när allt vatten ångat bort.
  3. Blanda färskost och crème fraiche till en slät kräm. Rör ner kokta solroskärnor, smaka av med salt. Strö lite spirulina på toppen. Servera det gröna med färskostskräm.

Foto: Stine Christiansen