Crêpes med kyckling och currydressing

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på crêpes med kyckling och currydressing
Columbus Leth
Kyckling och currydressing är goda vänner som tåls att testas i nytt format – nämligen i crêpes!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo

Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Crêpes med kyckling och currydressing

Tunna pannkakor fyllda med kyckling och härligt grönt.

Gör crêpesen extra matiga med kyckling och currydressing
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

3 ägg
3 dl mjölk
1 msk olivolja
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
¾ tsk salt
Smör till stekning

Fyllning:

500 g kycklingbröstfilé
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
100 g röd spetskål
65 g färsk babyspenat

Currydressing:

1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
2 dl crème fraiche
1 msk curry
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och olja med elvisp. Tillsätt mjöl och salt, och vispa till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och häll ut smeten tunt i pannan. Stek pannkakorna en i taget i 1–2 minuter på vardera sida, tills de är gyllene.
  2. Currydressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och låt den stå i kylen fram till servering, gör den gärna ett par timmar i förväg.
  3. Fyllning: Skär kycklingbröstfiléerna i tunna strimlor och blanda dem med paprika, garam masala, salt och peppar i en skål. Stek kycklingstrimlorna i olja på hög värme tills de är gyllene och genomstekta. Skölj och strimla den röda spetskålen. Skölj och torka babyspenaten.
  4. Till servering: Servera pannkakorna med spetskål, spenat, kryddad kyckling och currydressing.

Foto: Columbus Leth