Crabcake med gräslöksmajo

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 personer

20 minuter + 30 minuter i kyl

450 g krabbkött

4 kvistar dill

1 1/2 msk majonnäs

1 tsk tabasco (valfritt)

1 msk pressad citron

1 ägg

en nypa salt

ströbröd att rulla crabcakes i

smör att steka i

Majonnäs:

3 vitlöksklyftor

3 äggulor

2 tsk vitvinsvinäger

nymald salt och vitpeppar

3 dl matolja (t ex raps- eller majsolja)

1 dl hackad färsk gräslök

Börja med crabcakes. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen cirka en halvtimme.

Pressa vitlöken till majonnäsen. (Variera mängd vitlök efter smak.) Vispa ihop äggulor med vitlök, vinäger, salt och peppar i en skål. Vispa antingen kraftigt för hand eller använd elvisp. Tillsätt olja, först droppvis. Vispa kraftigt. Tillsätt mer olja, lite i taget under fortsatt kraftig vispning. Vispa hela tiden ut oljan till slät tjock smet och tillsätt sedan ytterligare olja. Ställ in i kylen.

Klipp över gräslöken precis innan servering och blanda om. Toppa med lite extra gräslök. Ta ut crabcakeröran från kylen. Rulla 6 bollar av röran och platta till dem lite försiktigt. Rulla i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smöret. Servera på fat med några salladsblad, citronklyftor och gräslöksmajon.